Барселона и Ето\'о отиват на съд за 3 милиона евро

18:17
Барселона и Ето\'о отиват на съд за 3 милиона евро
Камерунският нападател на Интер Самуел Ето\'о иска да получи 3 милиона евро от сумата, която "нерадзурите" платиха за него на Барселона, съобщава каталунския тим.

Сумата представлява 15% от 20-те милиона евро, които италианците броиха на европейския клубен шампион през лятото. както е известно сделката включваше и преминаването на Златан Ибрахимович в Барселона за 46 милиона евро.

Ако обаче двете страни - Барса и Ето\'о, не се разберат, случаят може да стигне и до съд. Камерунецът се позовава на правило на испанската асоциация на футболистите, според което играчът има право на 15% от сумата на свой трансфер в друг испански тим. От Барса обаче контрират, че Ето\'о е трансфериран в италиански тим, а не в испански. Според каталунците този процент трябва да бъде платен на състезателя от клуба, който го купува, а именно Интер.

Това не е единичен случаи в испанския футбол. През февруари 2008 година съдът в Испания отсъди, че Депортиво Ла Коруня трябва да плати 2.1 милиона евро на Алберт Луке, което бе 15% от неговия трансфер за 14 милиона евро в Нюкасъл през август 2005 година.

От щаба на Барселона вече обявиха, че нямат намерение да плащат нито цент на камерунеца, което при всички положение ще прати случая в съда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TigerJK
22.09.2009 23:58

кво са 3 милиона за институция като барселона.. те имат толко пари, че никога не са носили спонсори на екипите *joking*

bianconer85
22.09.2009 23:12

А така негър, съди неблагодарниците, вземи им паричките *joking*

Barca_fen112
22.09.2009 22:59

Ето'о алчно копеле и как смееш после да се оплакваш ,че по такъв начин си напуснал и ,че не уважават.Мамата ти дееба ,че имаш 100 милиона са се праиш на циганин за едни 3 и по този начин ще се изтръгнеш от историята и от сърцата на феновете на Барса *sick*